Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

Utländsk budgivare i förhandling om galeasen Britta

10 november 2019 – 11:19 Kommentarer inaktiverade för Utländsk budgivare i förhandling om galeasen Britta

Inget bud var tillräckligt högt för att galeasen Britta skulle säljas på auktion i slutet av oktober. En förhandling pågår med en utländsk budgivare, men den nyrustade galeasen från 1956 är fortfarande till salu.

Efter att skolfartyget Brittas ägarstiftelse gick i konkurs tidigare i år var fartyget planerat att säljas på en auktion i slutet av oktober. Med certifikat för bland annat passagerartrafik är det uppskattade värdet  på Britta 1,3 miljoner kronor, men inget bud i den storleksklassen lades. Det hemliga så kallade reservationspriset, den minsta summan som accepteras för en försäljning, uppnåddes inte heller.
– Nu förhandlar vi med den högsta budgivaren om försäljningen, säger Robin Åsedal på auktionsfirman PS Auction som aldrig sålt ett liknande större traditionsfartyg.
Den aktuella spekulanten är inte från Sverige och Britta riskerar alltså att lämna Sverige. Men fartyget är fortfarande till salu.
– Det är fortfarande möjligt att lägga bud för alla som är intresserade. Vi ska sälja båten och håller öppet för nya seriösa spekulanter.

Britta är en väl omhändertagen galeas som byggdes på Hällevikstrand 1956 (auktionsfirman uppger felaktigt 1959) och 1992 renoverades fartyget så grundligt att det klassades om till nybygge. Britta har ägts av en stiftelse i Uddevalla sedan 1992.

LÄS MER: Auktionen hos PS Auction

TS Britta

TS Britta har regelbundet lagts upp på varv för underhåll och reparationer. Bild: TS Brittas ägarstiftelse

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

,