Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Vänerkretsen: Tant Trygg uppe på landbacken till slut!

17 november, 2011 – 12.27 Kommentarer inaktiverade för Vänerkretsen: Tant Trygg uppe på landbacken till slut!

Ibland är det krångligare än annars att få upp båtarna på land. Än det ena, än det andra problemet kommer i vägen. 2011 var ett sådant år. En brorenovering under hösten i Karlstad gjorde det omöjligt att få fram trucken till KSS pga. för låga andra broar.

Därför bestämdes preliminärt att båtarna skulle upp redan 3 sept. Alltså innan renoveringen drog igång. Nästan mitt i sommarn tyckte vi som ideellt tänkt segla många kvällar och ev. någon helgdag till under hösten. Men det är bara att gilla läget, båten måste ju upp även denna höst. Brobygget ändrades från total avstängning till att ena vägbanan hölls öppen, inga problem för trucken att passera längre. Nytt datum planeras till början av oktober, den ”vanliga” tiden.

Då går trucken och får hälsoproblem. Datumet flyttas fram en gång, läget är detsamma och ingen bättring. Nu närmar sig november och en viss oro för kyla, snö och is. Alla kommer vi ihåg 2010 när vinter tog greppet redan i mitten av november. Som privatperson kan det vara problem att vara så här flexibel och ha möjlighet att ändra från helg till helg. Inte är det bättre i ett ideellt engagerad gäng. Qvinna Ombord-kvinnor anmälde sig och hoppade av allt efter att egna aktiviteter hindrade deltagande.

Till slut var vi ändå 4 tappra kvinnor som träffades kl 08.00 den 30 oktober. 4 timmar senare var Tant Trygg på land, täckt och klar inför vintern. Vi kan nog skryta med att vi är snabbast på plan, eller vad tror ni? Tusen tack för gott samarbete hela 2011!

Nu ser vi fram emot nya satsningar 2012. Skrivbordsnavigering och den traditionella knopkvällen står på programmet till att börja med.

Väl mött!

Maria Haggärde