Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

Världspremiärer och inspiration på Göteborgsmässan

17 december 2019 – 12:23 Kommentarer inaktiverade för Världspremiärer och inspiration på Göteborgsmässan

Över 400 båtar varav ett fyrtiotal premiärer ställs ut på båtmässan i Göteborg 2020. På måndagen är Kryssarklubbens scen fylld av långseglare, båtmat-inspiratörer och andra båtlivsentusiaster.

På lördagen den 1:a februari öppnar Båtmässan i Göteborg för allmänheten och har öppet i över en vecka till söndagen den 9:e februari. Det (i dag) nära slutsålda utställningsgolvet ska rymma över 400 båtar varav ett fyrtiotal inte har visats upp tidigare.

Utöver de cirka 300 utställarnas utbud finns ett 50-tal programpunkter på scenerna. Som vanligt har klassiska båtar en egen avdelning och sportfiskarna delar också mässhallarna med en egen avdelning. I pröva-på-utbudet finns bland annat en surfsimulator, en stor bassäng med olika flytetyg, Lilla båtvarvet och en möjlighet att testa dykning med tuber.

Programmet dag för dag:

  • Lördag 1 februari görs spaningar om segling som sport och mässan tar pulsen inför OS i Tokyo.
  • Söndag 2 februari vigs åt sportfiske med bland andra sportfiskeprofilen Claes ”Svartzonker” Claesson på plats. Under dagen hålls även SM i fiskehistorier!
  • Måndag 3 februari är det Svenska Kryssarklubbens dag och bland annat kan man inspireras av Årets äventyrare 2018, Emma Ringqvist. Se hela programmet via länken här eller nedan!
  • Tisdagen den 4 februari är paddling och kajaker i fokus tillsammans med Friluftsfrämjandet.
  • Onsdag 5 februari har fokus på miljön och på hur våra hav mår. Då besöks mässan av bland andra Axel Wenblad, ordförande för Världsnaturfonden.
  • Torsdag 6 februari har fokus på segling och äventyr i exotiska farvatten. Även Sofia Ståhl, mer känd som PT-Fia gästar mässan och pratar om hälsa, välmående och träning.
  • Fredag 7 februari står Bohuslän i fokus på scenprogrammet och besökarna får följa med till platser som Evert Taube skrivit om.
  • Lördagen 8 februari viks åt dykning med bland andra äventyraren och fridykaren Annelie Pompe.
  • Under mässans sista dag, den 9 februari, ligger fokus på att locka unga att intressera sig för segling och båtliv.

LÄS MER: Båtmässans seminarier och föreläsningar

Emma Ringqvist

Emma Ringqvist som seglade sin Laurin 32, Caprice, nonstop från St Helena till Skottland. Bild: Johan Boström

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

,