Enligt Kustbevakningen har att äga en vattenskoter både blivit en statussymbol och ett effektivt verktyg i brottsutövningen för kriminella. Det har blivit populärt bland kriminella kretsar i hela Sverige att köpa en vattenskoter och visa upp ..." /> Vattenskoter – populärt bland kriminella | På Kryss Vattenskoter – populärt bland kriminella | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Vattenskoter – populärt bland kriminella

29 juni, 2021 – 09.50 Kommentarer inaktiverade för Vattenskoter – populärt bland kriminella
Bild: Adobe Igor Dolgopiatov

Enligt Kustbevakningen har att äga en vattenskoter både blivit en statussymbol och ett effektivt verktyg i brottsutövningen för kriminella.

Det har blivit populärt bland kriminella kretsar i hela Sverige att köpa en vattenskoter och visa upp sig. Det blir lite som en finare bil, säger Patrik Lindén, tillförordnad stationschef på Kustbevakningen i Malmö, till SVT Nyheter Skåne.

Sjön är heller inte lika reglerad som vägnätet när det gäller registreringar och ägarbevis och skotrarna kan också vara effektiva verktyg i brottsutövningen.

­– Det kan vara allt ifrån att man transporterar saker till att man tar sig ut för att begå brott i skärgården på öar runt om i Sverige, säger Patrik Lindén.