Regeringen har remitterat ett förslag som ska ge Polismyndigheten och Kustbevakningen möjlighet att återkalla förarbevis för vattenskoter direkt på plats. – Jag har varit tydlig med att det ska vara ordning och reda till sjöss. Därför ..." /> Vattenskoterförare kan förlora förarbeviset på plats | På Kryss Vattenskoterförare kan förlora förarbeviset på plats | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Vattenskoterförare kan förlora förarbeviset på plats

26 oktober, 2021 – 09.43 Kommentarer inaktiverade för Vattenskoterförare kan förlora förarbeviset på plats
Bild: Adobe Galina_R

Regeringen har remitterat ett förslag som ska ge Polismyndigheten och Kustbevakningen möjlighet att återkalla förarbevis för vattenskoter direkt på plats.

– Jag har varit tydlig med att det ska vara ordning och reda till sjöss. Därför har regeringen infört skärpta regler för vattenskoteråkandet från och med i somras. Med detta förslag vill regeringen nu också möjliggöra för polis och kustbevakning att återkalla ett förarbevis direkt på plats, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

En förutsättning ska vara att det på sannolika skäl kan antas att förarbeviset kommer att återkallas slutligt. Förslaget föreslås träda i kraft den 1 maj 2022, det vill säga samtidigt som kravet på att ha ett förarbevis för att få framföra en vattenskoter införs.