När frosten nyper ombord trivs paret Karlsen från norska Fredrikstad som bäst. Att segla till julbordet och nyårshummern på Västkusten har blivit tradition. Tore och Elisabeth började segla för åtta år sedan och har vinterseglat i ..." /> ”Vi tar båten till julbordet” | På Kryss ”Vi tar båten till julbordet” | På Kryss
Hem » Ombord

Ombord

”Vi tar båten till julbordet”

30 november, 2022 – 14.43 Ingen kommentar
”Vi tar båten till julbordet”

När frosten nyper ombord trivs paret Karlsen från norska Fredrikstad som bäst. Att segla till julbordet och nyårshummern på Västkusten har blivit tradition.

Tore och Elisabeth började segla för åtta år sedan och har vinterseglat i sex. Med milda vintrar är det inga problem att segla i december, januari och februari. Traditionen med julbordssegling började genom svenska seglarvänner som introducerade dem till julfester i skärgården. 

– Nu har det blivit något vi inte vill missa! Varje år letar vi efter nya platser i vår närhet som har julbord och ligger nära en gästhamn.

Under december besöker de restaurangerna nära hemmahamnen i Basteviksholmarna, Lysekil. De utgår från Skaftö och seglar till sina favoriter – Brygghuset i Fiskebäckskil, Petersons Krog på Käringön och Norra Hamnen 5 i Lysekil. 

Julmyset fixas med ljusslinga i masten för extra stämning. Annars har de inget traditionellt julpynt ombord på sin Walkabout 2, en Jeanneau Sun Odessy 42 DS. Efter julafton försöker paret också få till mellandagssegling med vänner och julmat ombord.

– Middagssegling med julmat ombord är en succé! Nyår är också en särskild upplevelse ute på öarna. Skärgården och naturen vid havet är lika underbar året runt, säger Tore.

Läs hela artikeln i På Kryss nr 6–22.

Lämna en kommentar

Lämna din kommentar här nedan, eller lämna en trackback från din webbplats. Du kan också prenumerera på dessa kommentarer via RSS

Var trevlig. Håll det rent. Håll dig till ämnet. Ingen spam.

Du kan använda dessa taggar:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar