Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

Vinnare i årets SRW från Norrköping, Kalmar och Göteborg

27 september, 2015 – 14.16 Kommentarer inaktiverade för Vinnare i årets SRW från Norrköping, Kalmar och Göteborg
SRW2015

Bild: Stina Jansson

För fjärde året i rad seglades SRW-regattan under den gångna veckan i Kroatien. Med ett nationellt startfält med besättningar från Stockholm, Göteborg, Norrköping, Kalmar, Värnamo, Hjo och Käringön, och med flera nya besättningar var utgången inte given på förhand. Men efter fyra av racen utkristalliserade sig några ledarbåtar som sedan etablerade ledningen omväxlande.

Segrade i årets SRW gjorde en av nykomlingen i regattan Stefan Peterson, Team PE från Norrköping, med ett mycket erfarenhet team. Två blev Jan Rydman, Team Triator från Kalmar som är med för tredje året och med ett i huvudsak samtrimmat team, kunde säkra andra platsen. På tredje plats och med för tredje året kom Göran Josefsson med Team Aquavit från Torslanda, Göteborg. Även detta team seglar en del tillsammans.

Årets seglingscoach som var med ombord hos alla team, hela banrace och delar av distansracen var Martin Strömberg, fystränare och teamcoach var Ronnie Edsgren och regattaledare och coach från vattnet var Linda Rahm. Alla tre ovan med en god kunskap inom segling och teambildning som de har delat med sig under veckan, vilket är en viktig del i SRW, att dela med sig och få seglare att växa.

SRW arrangeras sedan 2012 av More Sailing. Den första seglingscoachen man använde då var Mange Olsson, och i den andan har nu Martin Strömberg tagit den traditionen vidare tillsammans med Linda Rahm. Framstående svenska seglare ger tillbaka av sin kunskaper till både unga och gamla kappseglare, och inspirerar till mer kappsegling.

Med hjälp av tävlingsledning från Stenugnssunds segelsällskap och den kroatiska domaren och tävlingsledaren Alan Kustic genomförs tävlingen som en kroatisk regatta.

redaktion@pakryss.se

,