Det räcker med en kajak och en ny app för att åka på vraksafari och se Vänerns sjunkna skepp. I skärgården, runt Läckö slott, ligger tiotusentals vrak, alla med sin egen historia. I dag finns det ..." /> Vraksafari på Vänern | På KryssFör dig som vill segla lite längre! Vraksafari på Vänern | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Vraksafari på Vänern

11 maj 2021 – 09:16 Kommentarer inaktiverade för Vraksafari på Vänern
Vraksafari

Det räcker med en kajak och en ny app för att åka på vraksafari och se Vänerns sjunkna skepp. I skärgården, runt Läckö slott, ligger tiotusentals vrak, alla med sin egen historia.

I dag finns det cirka 700 kända vrak i Vänern, men enligt experter finns det troligtvis runt 20 000 båtar till här som aldrig har upptäckts. Nu har Vänermuseet och Destination Läckö Kinnekulle lanserat en ny vrakled. Allt som behövs för att ge sig ut är en app i mobilen och en kajak som finns att hyra nära Läckö slott skriver Aftonbladet.

Vrakpaddlingsturen går förbi tio förlista skutor som alla är markerade med en vit boj. Åtta vrak är synliga från ytan, de övriga två ligger djupare ner. Rakt ut mot horisonten ligger Fördärvelseskäret med sina lömska, vassa grund. Här har många båtar kraschat, vält och sjunkit som stenar. Många vrak har en spännande historia som berättas i appen när man paddlar fram till dem.

Vraksafari

  • Ladda ner Destination Läckö-Kinnekulles app och klicka på ”Vraksafari” så guidas du till tio övergivna och förlista skepp med spännande historia. Appen finns i App store och Google play.
  • Vill du inte åka på egen hand har Naven Outdoor Experience vraksafari med guide som körs i juni, juli och augusti med start vid ställplats Naven. Turen tar 3,5 timmar. Du måste ha paddlat någon gång tidigare och vara simkunnig.
    Pris: 590 kronor för vuxna och 400 för barn.