Som första motorleverantör inför nu Yamaha Motor Scandinavia tillsammans med Secumark en stöldmärkning som standard på alla utombordare från 30 hk och uppåt. Varje år stjäls mellan 2 000 och 2 500 båtmotorer enligt statistik från ..." /> Yamaha inför märkning som standard | På Kryss Yamaha inför märkning som standard | På Kryss
Hem » Nyheter

Nyheter

Yamaha inför märkning som standard

21 april, 2020 – 13.40 En kommentar
Yamaha inför märkning som standard

Som första motorleverantör inför nu Yamaha Motor Scandinavia tillsammans med Secumark en stöldmärkning som standard på alla utombordare från 30 hk och uppåt.

Varje år stjäls mellan 2 000 och 2 500 båtmotorer enligt statistik från BRÅ. Det har lett till att Yamaha nu har varningsdekaler, graverade ID-nummer och tusentals micromärken som standard på sina båtmotorer för att bland annat avskräcka kriminella. Samarbetet med Secumark är en förebyggande insats så att det enkelt ska gå att spåra, identifiera och återhämta stulna motorer och lämna över dem till deras rätta ägare.

Märkningen infördes som standard under januari 2020 på alla Yamaha-utombordare från 30 hästkrafter och uppåt hos samtliga auktoriserade Yamaha-återförsäljare i Sverige. Det första året är kostnadsfritt och därefter tillkommer en administrativ kostnad på 195 kronor.

Du kan också själv märka din båt med skrovnumret på flera dolda ställen – till exempel i stuvfack, bakom lådor eller i motorrummet. Äldre båtar som saknar skrovnummer kan märkas med en egen vald siffer- och bokstavskombination. Glöm inte att märka även din båtmotor.

En kommentar »