Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

24-timmar i direktsändning

17 maj, 2013 – 09.51 Kommentarer inaktiverade för 24-timmar i direktsändning

sittbrunnen_24timmarsNiklas Krantz på Sittbrunnen.se kommer att sätta en videokamera på en sjöscoutbåt som ska segla 24-timmar den första juni, så att vi alla kan följa dem minut för minut.

Så här skriver Niklas; ”Hammarby Sjöscoutkår ställer i år upp i 24-timmars den första juni i Stockholms skärgård. Kåren deltar med två båtar som startar från Stora Rotholmen i Stockholms södra skärgård. Det är Hafsorkestern, en Bavaria 30 C, och Smörblomman en IF. I varje båt seglar 2 ledare och 3-4 scouter. Kåren utmanar också andra scoutkårer att ställa upp i vårens 24-timmars.

Hafsorkestern kommer dessutom att direktsända seglingen här på Sittbrunnen. Om man loggar in vid livesändningen kan man dessutom chatta med besättningen under hela tävlingen.” Niklas skriver att man använder en laptop, ett 4G-modem och en webb-kamera och sände direkt upp till webbplatsen. Så gjorde man också förra året.

Niklas gjorde också en video om torrseglingen på Kryssarklubbens kansli, som ger nybörjaren en bra genomkörning av taktik och val på tre timmar som ska motsvara en hel 24-timmars segling.