Hem » Archive by Taggar

#kretsar

Urgängade gaspatroner livsfarliga

6 juni 2017 – 01:21 10 kommentarer

Uppblåsbara flytvästar räddar liv. Men de kan skapa en falsk trygghet om funktionen går förlorad på grund av bristande underhåll. Ett allvarligt problem är urgängade gaspatroner.

, ,

Seglarprofiler och sjömat på Båtmässans scener

30 januari 2017 – 10:39 Kommentarer inaktiverade för Seglarprofiler och sjömat på Båtmässans scener

Båtmässan i Göteborg inleder första helgen med segling som tema på scenen. Havskappseglarna Dee Caffari och Mikael Ryking, konstruktören och seglaren Jens Langert hör till de som står på scenen på lördagen. På söndagen tävlar kockar om bästa sjömaten och sedan fortsätter veckan med bland annat Kryssarklubbens scenprogram.

, ,

fritidsbåtsfarled

Göteborg får ny fritidsbåtsfarled till sommaren

29 januari 2017 – 18:00 En kommentar

Efter flera års planering och krav på nya mätningar förbereder nu Sjöfartsverket utprickningen av en fritidsbåtsfarled i Göteborgs skärgård.
– Området är nu djupmätt och vi justerar sträckningen efter det nya djupunderlaget. Leden kommer att vara klar till säsongen, säger Björn Garberg, chef för lotsområde Göteborg.

, , ,

Christoffer Hillbom

Christoffer nytillskott i SXK:s styrelse

19 november 2016 – 19:07 Kommentarer inaktiverade för Christoffer nytillskott i SXK:s styrelse

Fler bojar, fler aktiva kvinnliga medlemmar och ökat deltagande i 24-timmars. Så kan senaste Kryssarklubbsåret sammanfattas efter årsmötet där styrelsen fick Christoffer Hillbom som nytillskott.

, , ,

Tant Storm

Tant Storm hemma i Luleå

27 september 2016 – 12:00 2 kommentarer

Tant Storm har landat i Luleå och fått ny hemmahamn. Nu satsar de engagerade i Bottenvikskretsens hårt på upprustning av Kryssarklubbens IF-båt från 1976.

, , ,

Midsommar

Fira midsommar med Kryssarklubben

23 juni 2016 – 08:59 Kommentarer inaktiverade för Fira midsommar med Kryssarklubben

Imorgon är det Midsommarafton och det firas såklart traditionellt på flera platser runt om i hela landet. Varför inte kombinera firandet med båtlivet? Både Stockholmskretsen och Bottenhavskretsen bjuder in till midsommarfirande ihop med andra kryssarklubbare.

Och glad midsommar önskar vi från På Kryss!

, ,