Hem » Archive by Taggar

#Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race Göteborg

Varför ligger Ulf på svaj i farleden?

19 juni 2018 – 14:52 Kommentarer inaktiverade för Varför ligger Ulf på svaj i farleden?

På svaj mitt i farleden på 15 meters djup med 60 meter ankarlina ute. Och plötsligt världseliten i havskappsegling som sveper förbi med tävlingsmarginal. Varför detta båtliv?
– Vi har ju första parkett för seglingarna och gör samtidigt nytta, skrattar Ulf Palm som ställer upp med sin Bavaria 41 som staketbåt under Volvo Ocean Race.

,

Martin Strömberg

Strömberg seglade hem till Göteborg

14 juni 2018 – 18:26 Kommentarer inaktiverade för Strömberg seglade hem till Göteborg

Etappen mellan Cardiff i Wales och Göteborg började i mycket lugna vindar, men i höjd med norra Irland kom kulingen som sedan dominerade fram till mål. För Martin Strömberg var etappen laddad med känslor.

,

Volvo Ocean Race

Stiltje och dimma sista sjömilen mot Newport

8 maj 2018 – 12:09 Kommentarer inaktiverade för Stiltje och dimma sista sjömilen mot Newport

Under tisdagen avgjorde tre rafflande kryssdueller i dimma och tidvis stiltje i inloppet till Newport på USA:s östkust. Martin Strömbergs Turn the Tide on Plastic fajtades om femteplatsen in i det sista. Etappen var Volvo Ocean Races näst sista innan Göteborg.

,

Nödsystem utslaget på Scallywag

20 april 2018 – 12:28 3 kommentarer

John Fisher på VOR-båten slogs överbord i en gipp och återfanns aldrig. Nu berättar Scallywags skeppare att systemet med personliga nödsändare var utslaget på grund av en trasig ais-antenn. Någon extra antenn fanns inte ombord.

, , ,

Vestas

Seglar vidare trots allt

10 april 2018 – 15:20 2 kommentarer

Efter några timmar för motor vände den rigglösa Vestasbåten tillbaka mot Falklandsöarna efter det första försöket att ta sig till Brasilien. I söndags startade båten igen med nödrigg och kanske större chans att ta sig över 1500 sjömil norröver.

, , ,

Mastbrott vid Kap Horn

3 april 2018 – 11:11 2 kommentarer

Kap Horn har levt upp till sina värsta rykten under Volvo Ocean Race. En båt förlorade masten, en tvingades till tävlingsuppehåll för reparationer och ytterligare en båt har skador på riggen. Besättningsmedlemmen på Scallywag som försvann till havs i måndags var inte säkrad.

, , ,