Hem » Långfärd, Nyheter

Långfärd   Nyheter

Premiär för 24-timmars mitt i sommaren

22 december 2019 – 10:05 Kommentarer inaktiverade för Premiär för 24-timmars mitt i sommaren

Nästa år finns chansen att segla 24-timmars mitt i semestern.
– Vi tänkte göra det så enkelt som möjligt att delta och i juli är de flesta ändå ute med båten, säger Stefan Pettersson som är tävlingsgeneral för premiärårets sommarseglingar.

Traditionellt seglas den ”koncentrerade långfärdsseglingen” 24-timmars under den första helgen i juni och under första helgen i september. Tanken bakom SXK-arrangemangen har varit att både ge en chans att förbereda sig för säsongen och att avsluta den med en utmaning i det tilltagande höstmörkret.
– Vi vill prova att se om en 24-timmarsregatta under semestern lockar nya deltagare, säger Stefan som själv seglar 24-timmars regelbundet med sin Scampi.

Stefan Pettersson

Stefan Pettersson seglar 24-timmars med sin Scampi och arrangerar sommarens nya segling i juni som är öppen för alla SXK-medlemmar. Bild: Johan Boström

Under sommarregattan seglar man i 12 eller 24 timmar nonstop. Det finns startplatser längs hela kusten och i Vänern och Mälaren.
– Det blir förstås mindre nattsegling i mörker än på en vanlig 24-timmars, särskilt i de norra delarna av landet, men utmaningen finns där fortfarande. Alla rundningspunkter och deltagande båtar syns i vår app som används för loggboksföring, säger Stefan Pettersson som lovar att mer information om seglingen kommer ut i god tid på sajten 24-timmars.nu.

Vårens ordinarie regatta går helgen kring den 6:e juni och höstens 24-timmarsseglingar helgen kring den 5:e september.

LÄS MER: SXK:s 24-timmars-seglingar

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, ,