Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

Amanda sjunger om sin kärlek till havet

18 juli 2017 – 09:56 Kommentarer inaktiverade för Amanda sjunger om sin kärlek till havet

Hallå där, Amanda Ginsburg, sångerska och låtskrivare… Du har nyligen släppt låten ”Havsmelodi” – vad handlar den om?

– Det är en kärleksförklaring till skärgården och livet ombord. Jag har försökt måla upp den där känslan när man har bunkrat och stuvat färdigt i båten, och äntligen kastar loss. Känslan av ”nu är vi på väg!” Jag vill ta med folk på den resan och ge dem upplevelsen av en helg i skärgården.

Vad betyder havet och båtliv för dig?

– Det betyder frihet och lugn. Man är ett med naturen och kan bara vara. Det är så härligt när man ligger med båten i ytterskärgården och vet att där utanför är det helt öppet.

Hur länge har segling varit en del av ditt liv?

– Jag har seglat hela mitt liv och det är en väldigt stor del av mitt liv. När jag föddes hade mina föräldrar en segelbåt och de tog med mig ombord efter bara en månad. Vi är en väldigt stor famil och vi brukade vara ute och segla tillsammans. Jag har fem halvsyskon och ibland plockade vi upp någon på vägen när vi var ute. Det var mina första år i livet och sedan dess har vi seglat flera veckor nästan varje sommar. Nu blir det inte riktigt lika mycket, men åtminstone någon gång per år.

Varför ville du skriva musik om just båtliv och att vara ute i skärgården?

– Jag kände att det vore så himla härligt att försöka beskriva den känslan för någon som inte har upplevt det. Jag försökte få ner detaljerna som är så viktiga och som känns så mycket för mig när jag är ute och seglar. Både melodin och vissa fraser bara kom till mig och jag ville göra någonting med det. Det är ett försök att ta med någon som inte är uppvuxen med båtlivet som jag är och säga ”nu ska du få uppleva det här härliga!”

HavsmelodiOmslagLyssna på Amanda Ginsburgs ”Havsmelodi” här. Hon beskriver själv sin musik som om Veronica Maggio möter Jan Johansson: en del svensk modern pop, en del jazz och en del av ”skandinaviskt vemod”. Amanda Ginsburg har nyligen blivit signad till skivbolaget Ladybird, ett av Sveriges främst skivbolag när det kommer till jazz. I sommar ska hon ut på turné med sitt band och i höst ska de in i studion för att spela in ett kommande album. Läs mer om Amanda Ginsburg och hennes musik här.

Redaktionen

, , ,