Hem » Långfärd, Läsvärt, Nyheter

Långfärd   Läsvärt   Nyheter

Ryking toppade långseglaråret med guld

27 oktober, 2016 – 15.49 Kommentarer inaktiverade för Ryking toppade långseglaråret med guld

Årets havskappseglare Mikael Ryking visade natten till torsdag sig värdig priset med ett prestigefullt guld i Middle Sea Race i Medelhavet. På mindre än ett år har Ryking tävlat sig runt Atlanten med sin Talanta och avverkat över 20 000 sjömil.

Mikael RykingDet finns de som seglar väldigt långa havskappseglingar och så finns det de som seglar väldigt många havskappseglingar. Mikael Ryking hör till de senare och har med sin Pogo 40, Talanta, tävlat sig runt Atlanten det senaste året. Med ett välplanerat schema har han lyckats delta i en mängd race med helt olika karaktär och med olika besättningar. ARC:en till Karibien där RORC Caribbean 600 väntade. Därefter dramatiska race på Antigua Sail Week. Sedan USA-kusten norrut i tvåmanstävlingen Atlantic Cup från Charleston i South Carolina till Portland, Maine. Och sen tillbaka till Europa i Transat Quebec Saint Malo. Därefter runt Spanien och Portugal i lite makligare transporttempo för att delta i klassikern Rolex Middle Sea Race där Ryking bärgade guldet i Class 40 natten till torsdag.

Mikael Rykings båt är en fransk Pogo 40S2. I oktober nästa år deltar han i tvåmannaracet Transat Jaques Vabre från franska le Havre till Itajai i Brasilien.

 

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

 

, , , ,