Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Årets ställplats finns i Borensberg vid Göta kanal

17 september, 2015 – 07.52 Kommentarer inaktiverade för Årets ställplats finns i Borensberg vid Göta kanal

BorensbergI en omröstning som gjorts av tidningen Husbil & Husvagn har ställplatsen vid Kaffeteriet i Borensberg vunnit titeln Årets ställplats 2015. Med hela 36 procent av rösterna vann ställplatsen överlägset över de fyra andra kandidaterna.

Ställplatsen ligger alldeles invid Göta kanal och förutom sitt fina läge vid kanalen är det nära till butiker, kafé och turistinformation. Här finns också ett alldeles nybyggt servicehus med alla bekvämligheter man kan önska som husbilist, skriver Husbil & Husvagn.

– Det här är otroligt kul, ett bevis på att satsningen vi gjort på landturism och husbilar är helt rätt, säger Anders Donlau, VD på Göta kanalbolag.

– Ställplatsen i Borensberg kommer användas som ett föredöme när vi utvecklar andra ställplatser längs kanalen. En tredjedel av de som köper husbil idag är tidigare båtägare och det visar tydligt på att Göta kanal fortfarande är attraktivt när de väljer var de vill semestra.

– Helt fantastiskt!, säger Catharina Rodling som driver Kaffeteriet och ställplatsen i Borensberg.

– Vi har ett unikt läge längs Göta kanal och fokus har legat på bra service och ordning och reda. Utmärkelsen som Årets ställplats är ett bevis på att vi har satsat rätt och ger oss enorm energi att fortsätta vår utveckling, avslutar Catharina.

2014 gjordes en utbyggnad av gästhamnen i Borensberg. Ställplatsen med den nya serviceanläggningen invigdes i juni och inrymmer också kafé och turistbyrå. Ställplatsen har 19 platser varav 15 med el och fyra utan el.

Tidningen Husbil och Husvagn har sedan 2009 anordnat tävlingen Årets ställplats. Läsare får nominera ställplatser till tidningen och redaktionen väljer sen ut fem kandidater som läsarna får rösta på. Röstningsresultat 2015: Borensberg 36 procent, Tosteberga 23 procent, Bauergården 19 procent, Getterön Marina 18 procent, Falu gruva 4 procent.

redaktion@pakryss.se