Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Artemis tog brons i Marstrand World Championship

15 juli, 2019 – 11.28 Kommentarer inaktiverade för Artemis tog brons i Marstrand World Championship

En stark avslutning gav det svenska laget Artemis Racing tredjeplatsen när 44Cup Martstrand World Championship avgjordes i helgen. Brittiska team Aqua tog hem segern.

– Det här känns ändå fantastiskt. Alla kommer hit för att vinna men med tanke på hur vår vecka har varit med toppar och dalar så är vi glada över en tredjeplats, säger Artemis skeppare Torbjörn Törnqvist, som bland annat hade två segrar och två jumboplatser i de nio racen, till tävlingens pressrelease.

Under lördagen bjöd Marstrandsfjorden på så lätta vindar att starten fick senareläggas drygt två timmar. På eftermiddagen kom dock de nio båtarna i väg i en västlig vind på cirka fyra sekundmeter.

Artemis var snabbast i väg och hela det första racet under lördagen blev en tävling mellan slovenska Ceeref och svenska Artemis. Efter sista rundningen gick de två båtarna på helt olika spår. I slutändan var det svenskarna som valde rätt och Artemis kunde knipa veckans andra heat-seger, tätt följda av Ceeref.

Torbjörn Törnqvist

Torbjörn Törnqvist var nöjd med tredjeplatsen, trots förhoppningarna om att ta en seger. Foto: Martinez Studio

– Det här blev vår bästa dag med en seger och en tredjeplats. Och jag tycker vi seglade bra. I första racet hade vi en mycket bra start och det betyder enormt mycket för då kan du göra ditt eget race, säger Torbjörn Törnqvist.

Lördagens andra race, och sista för tävlingen, avgjordes genom en rafflande avslutning för Artemis. Den svenska båten och brittiska Peninsula var lika inför racet. Med bara meter kvar innan målgången var det fortfarande jämnt mellan båtarna.

– Det var galet tajt. Jag tror vi var två meter före dem över mållinjen. Som det utvecklade sig är vi absolut nöjda med bronset även om vi kom hit för att vinna, säger Anders Ekström trimmer på Artemis Racing.

Vinnare av hela tävlingen blev team Aqua, som tog sin första seger någonsin efter 13 år i klassen.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, ,