Hem » Långfärd, Läsvärt, Nyheter

Långfärd   Läsvärt   Nyheter

Båtar från Skaraborg på Göteborgsmässan

18 december, 2017 – 11.22 Kommentarer inaktiverade för Båtar från Skaraborg på Göteborgsmässan

Fem av premiärerna på kommande Båtmässan i Göteborg är byggda i Skaraborg. Det är Greatline Boats i Skövde och Micore i Lidköping som skapar och vårdar båtbyggartraditionen.

Båtmässan i Göteborg är som vanligt först ut i Norden med årets mässpremiärer. Mässgeneralen Bengt Wallin lovar många motorbåtspremiärer och lyfter nu särskilt fram fem nya svenskbyggda båtar. Dels två skärgårdsbåtar från Lars Tengbergs Greatline Boats i Skövde, dels två sportfiskebåtar från familjen Gustavssons Micore i Lidköping vid Vänern.

Greatline premiärvisas sin nya modell 315 DC och även två versioner av helt nya 230 WA som tidigare bara visats som skisser. Från Micore visas nya 460 Fishing och 460 Flexibel för första gången.

Greatline Boats startades för mer än tio år sedan och har vuxit stadigt sedan dess. Grundare är båtbyggarentusiasten Lars Tengberg som växte upp i Lysekil.

Greatline 315 DC är företagets nya flaggskepp, en dagstursbåt för den kvalitetsmedvetne kunden. Greatline 230 WA som visas på Båtmässan i två olika utförande är en öppen, social båt som även den är byggd enligt Greatlines företagsfilosofi.

Micore 460 Fishing

Micore 460 Fishing

Micore, uttalas mi-kåre, är ett familjeföretag som startades 1979 av Göte Gustavsson. I dag drivs varvet av Götes barn Malin och Peter. Runt 300 båtar byggs per år vilket gör Micore till ett av Sveriges största båtföretag. Micore 460 Fishing är företagets första renodlade båt för sportfiskare. Micore 460 Flexibel anpassas efter beställarens önskemål.

Göteborgsmässans utställningsgolv domineras överlägset av motorbåtar, men i ett samarbete med Kryssarklubben arrangeras flera föredrag om segling. Bland andra med familjen Veber, Odd och Katinka Lindahl, Claes Wessberg med flera.
– Vi har mycket för seglaren på scenerna och i tillbehörsmontrarna. Just nu är ambitionen att vi har två segelbåtar i fyrtiofotsklassen på golvet, säger Bengt Wallin som konstaterar att motorbåtsmarknaden är het.
– Egentligen skulle vi behöva fler båthallar för att få plats med alla båtar. Det är inte idealiskt med våra två våningar för att ställa ut stora båtar, men vi kommer att hitta nya lösningar för att få plats med allt.

Båtmässan i Göteborg arrangeras den 3 – 11 februari 2018 på Svenska mässan i Göteborg.

LÄS MER: Båtmässan i Göteborg

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

 

 

 

, ,