Hem » Läsvärt, Nya prylar/båtar, Nyheter

Läsvärt   Nya prylar/båtar   Nyheter

Båtförsäljare informerar om stöldmärkning

1 februari, 2017 – 11.01 Kommentarer inaktiverade för Båtförsäljare informerar om stöldmärkning

Polisens projekt mot båtstölder, Båtsamverkan, samarbetar nu med båtförsäljare för att öka stöldmärkningen. En av Sveriges största båtförsäljare är pionjär i projektet.

– Försäljare av båtar och utombordare åtar sig att informera köparna om stöldmärkning, berättar Patrik Wernersson som besökt en rad återförsäljare i polisområde Älvsborg.
– Det ligger i allas intresse, men glöms lätt bort när man köper ny utrustning och har mycket annat att tänka på, säger Patrik Wernersson vid Polisens Båtsamverkan Väst.

Patrik Wernersson, Polisen Båtsamverkan Väst.

Patrik Wernersson, Polisen Båtsamverkan Väst.

De företag som ansluter sig till polisprojektet, genom en skriftlig överenskommelse, måste berätta om vilka typer av märkning som finns för både båtar och motorer och även informera om effekterna av lås och spårsändare. Dessutom uppmanas kunden att fylla i ett båtkort med uppgifter om utrustningen för att underlätta vid en eventuell stöldanmälan och ett återlämnande av stöldgods.

– En av Sveriges största återförsäljare av båtar, Skene Järn, var den första att skriva på och fler kommer att ansluta sig de närmaste veckorna, säger Patrik Wernersson.

Under Båtmässan i Göteborg är Polisen Båtsamverkan Väst på plats med en egen monter.

Läs mer: Larmtjänsts sidor om Båtsamverkan med båtkort för nedladdning

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, ,