Hem » Nyheter

Nyheter

Båtmässan i Göteborg: SXK-dagen – om långfärd och eskadrar

22 januari, 2019 – 08.35 Kommentarer inaktiverade för Båtmässan i Göteborg: SXK-dagen – om långfärd och eskadrar

Missa inte Svenska Kryssarklubbens traditionsenliga dag den 3 februari på Båtmässan i Göteborg, med kittlande och inspirerande föreläsningar.

I år får du bland annat möta sjöfarare som färdats över världshaven och nu delar med sig av värdefulla erfarenheter och insikter. Du får också följa med på en Nordsjösegling med skolfartyget Atlantica.

Här är programmet i korthet:

Sommarens eskadrar 2019

Inge Andersson
Västkustkretsens eskaderkommitté presenterar sommarens eskadrar. Välkommen med på eskader med båt, det trevliga båtlivet! Du får upplevelser och nya båtvänner på köpet!

Över Nordsjön med Atlantica

Hanna Lindegren
Hanna Lindegren som är befäl på våra fartyg i Seglarskolan berättar och visar bilder från en spännande segling över Nordsjön med Atlantica.

”Längesegling” i 3,5 år och 20 000 sjömil

Liv och Magnus Bryngelsson
Liv och Magnus Bryngelsson klev av sina karriärer och stävade ut ur Göteborgs hamn den 1 maj 2015. Hör dem berätta om allt från bunkring, fantastiska möten och ekonomi till oro, dåligt väder och envetna isberg.

Familjen Veber.

Ett år utan skor – till Afrika med båt

Margareta och Thomas Veber
Under 15 månader seglade familjen Weber sin 30 fots “Anna Lisa” ut över det blå havet. De levde på nästan inga pengar alls och mötte människor från fjärran länder. Här får du följa familjen Veber från avresan från Skanör tills ankomsten i Afrika.

Till Shetland

Claes Engelin
Sommaren 2018 gav sig tretton båtar från Kryssarklubben iväg mot Shetland. Här är berättelsen om en vacker plats ute i Nordsjön denna fina sommar.

Långfärd och eskader med motorbåt – går det?

Börje Silverfjäll
Börje Silverfjäll slår ett slag för långfärd med motorbåt och tipsar om hur du lyckas, och lyfter även fram lämpliga destinationer. Till sist delar han med sig av resor han gjort som eskaderledare och hur man planerar inför dessa.

Mallorca från sjösidan

Lars Normark
Lars och Berit Normark har seglat såväl i Medelhavet som i Skandinavien sedan 2001. Här berättar de om sin senaste Mallorca-seglats med hyrd båt: hur det är att hyra båt, om hamnar, väder och inte minst hur Mallorca upplevdes från sjösidan.

Du hittar programmet i sin helhet här.