Hem » Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Båtskrotar i hela Sverige

11 februari, 2015 – 10.39 Kommentarer inaktiverade för Båtskrotar i hela Sverige

Nu ska det bli enklare att skrota din båt, oavsett var du befinner dig i Sverige. Redan i höst ska flera nya återvinningsplatser öppna upp runt om i landet. Och som båtägare ska du bara behöva beställa och betala.

Bakom initiativet står den uppmärksammade Båtskroten Sverige. Tillsammans med bland andra Stena Recycling och Swe Boat arbetar man nu för att upprätta ett nationellt nätverk för båtskrotning. Fokus ligger på att hela processen, från transport till återvinning, ska ske på ett så miljövänligt sätt som möjligt.

– Stenas anläggningar kommer att vara en stor del av nätverket säger, Josefin Arrhénborg på Båtskroten.

Omkring 25 återvinningsplatser planeras i landet och på de flesta av dessa kommer det att finnas en Stena Recycling-anläggning. Utöver detta planeras också platser där fritidsbåtar kan samlas in och saneras. Josefin Arrhénborg hoppas att samarbetet kommer innebära att priserna för skrotning kommer att bli lägre.

– Ambitionen är att det också ska kosta lika mycket att skrota oavsett var i Sverige båten tas omhand.

En Albin Viggen kostar i dag uppåt 10 000 kronor att återvinna, inklusive transport. Båtskroten har än så länge verksamhet på Muskö och på Djurgården där det också går att köpa återvunna båtdelar.

Mer information om Båtskrotens verksamhet och hur du själv kan skrota din båt på bästa sätt hittar du här.

Kim Nordlund
redaktion@pakryss.se

,