Hem » Läsvärt, Löpsedel, Mitt På Kryss, Nyheter, Ombord

Läsvärt   Löpsedel   Mitt På Kryss   Nyheter   Ombord

Båtsommaren i bilder – minnen från årets seglatser

15 augusti 2019 – 09:00 Kommentarer inaktiverade för Båtsommaren i bilder – minnen från årets seglatser

Dagarna blir kortare, sensommaren är här. Som plåster på såren kommer På Kryss-läsarnas bilder från båtsäsongen 2019. Så kan vi minnas spegelblanka hav, friska vindar och mysiga fikor ombord.

På Kryss-läsarna har spridits efter vinden under sommaren och fått uppleva allt från motorbåtskryssning i sakta fart genom Göteborg, till lunnefåglar på klipporna i Skottland. I sommarens bildspecial bjuds även på ett gästspel från Australien och till och med en styrande duva.

Vi fick förmånen att testa en Northman Nexus 870 Revo i sommar. Den representerar det som kanske är nästa trend i båtlivet: Slow Boating,” skriver Jan Sylvan i Göteborg.


Spegelblankt hav men segling med spinnaker.

”Här kommer en bild från vår segling runt Bottenviken sommaren 2019. Från Stockholm upp längs svenska kusten och sedan ned på finska sidan.
Bilden är tagen i Kvarken. Efter en alldeles spegelblank förmiddag kommer det äntligen lite, lite vind. Knappt en krusning på vattnet och inte mer än att seglen fyller, men vi gör ändå god fart. Magiskt,” skriver Lotta Tuvstedt.”


Ett fraktfartyg syns knappt i dimman.

”Jag och min kusin är båda från Australien och seglade längs Sveriges väskust i min nyinköpta Hallberg-Rassy Monsun 31. Jag kallar den första bilden för ”Paradiset vid Tvelingen”. I den andra bilden ser det nästan ut som ett spökskepp som tar sig fram i dimman”, skriver Christopher Zee till På Kryss.


Bullar på en båt.

”Vi köpte färska bullar på bageriet i Sandhamn. Sedan kastade vi loss och seglade till Svenska Högarna, där bullarna avnjöts. Underbara bullar på en underbar plats i vår egen båt.”
Foto: Mats Eriksson


Två barn lägger an en motorbåt.

”Hej På Kryss!
Här kommer en bild som är tagen precis norr om Möja. Våra barnbarn Nils och Sigrid jobbar för att dra in farfars Coronet 21 DC, från 1977, lite närmare intill land. Det ser ganska mysigt ut och lyckades fint till slut…
Bästa hälsningar från farfar, Anders Löfgren.”


Lunnefåglar på kullarna i Skotland.

”Här är en bild från sommarens segling till Shetland. Vi seglade i två veckor från Göteborg till Shetland, Fair Isle och till Orkney. Med vandring upp till Muckle Flugga på norra spetsen av Shetland,” hälsar Jörgen Åkesson.


En Segelbåt på spegelblankt vatten.

”Jag tog denna bild en morgon i slutet av juli när vi låg på Rödlöga efter att ha seglat från Åland,” skriver Roberto Rudervall.


En segelbåt ligger vid bryggan.

”Ezmeralda är på väg ut från Mälaren till Östersjön. Första stoppet var Idskär som är en fin klubbholme utanför Ekerö sommarstad.” Foto: Jan-Erik Sandh.


En duva styr en båt.

”I somras under segling mellan Helsingör och Varberg fick vi plötsligt en ny rorsman. Brevduvan satt helt plötsligt på ratten och parerade rattrörelserna under en dryg timme. Duvan klev på någonstans på öppet vatten mitt emellan Torekov och Falkenberg och mönstrade inte av förrän i höjd med Glommen.
Med vänlig hälsning, Lars Loftäng.”


Seglar

”I riktigt fin segelvind möter man ändå båtar som väljer att gå för motor – märkligt,” skriver Rolf Kolmodin.

Fortsatt skön sommar och glad höst! önskar På Kryss redaktion.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , , , , , , ,