Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

Bavaria har ny ägare

23 september, 2018 – 10.31 Kommentarer inaktiverade för Bavaria har ny ägare

Varvet Bavaria har fått ny ägare efter en rekonstruktion. Med avskrivna skulder bedöms cirka 800 anställda kunna behålla sina jobb.

Bavaria är ett av världens största segelbåtsvarv och tillverkar även motorbåtar. I april ansökte företaget om rekonstruktion som har lett till avskrivna skulder och nu en ny tysk ägare, Capital Management Partners, CMP.

Under rekonstruktionen har produktion och försäljning fortsatt med över 200 levererade båtar under perioden. Den nya ägaren CMP är specialiserad på att ta över företag i liknande situation som Bavarias.
– Bavarias modeller står mycket starkt i Sverige och har under många år varit det mest säljande segelbåtsmärket. Bavia Yacht har levererat över 1 000 Bavariabåtar i landet sedan 25 år, säger Bernt Lindquist vid Bavia Yachts som säljer Bavarias segel- och motorbåtar i Sverige.

Även Bavarias franska katamarantillverkning övertas av CMP. Köpesumman har inte offentliggjorts. De tidigare storägarna i Bavaria Yachts var hedgefonderna Oaktree och Anchorage Capital som köpte aktierna 2009 av investmentbolaget Bain Capital efter stora skuldavskrivningar.

Bavaria grundades 1978 i Giebelstadt som ligger mellan Frankfurt och Nuremberg.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

,