Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Bok: Leon Schulz The missing centimetre

12 april, 2010 – 23.27 Kommentarer inaktiverade för Bok: Leon Schulz The missing centimetre

Kryssarklubbaren Leon beskriver i sin bok hur han och familjen (frun Karolina och barnen Jessica och Jonatan) seglar till Västindien och tillbaka under 15 månader.

Titeln anspelar på den mycket tänkvärda handlingen att klippa bort en centimeter från ett 80 centimeter långt måttband, motsvarande ett års segling, för att verkligen se hur liten en centimeter/ett år är under ett helt normallångt liv. Leon skriver på engelska och har gett ut boken i samarbete med en engelsk långseglare som startat ett förlag, Outworn Creed, med dennna bok som grund. Leons bok beskriver ingen märkvärdig seglingstur, men den är en mycket trevlig inspirationskälla för alla som funderar på att göra någonting liknande.

Det är en vanlig barnfamiljs äventyr som skildras i vardagen, men också inlärningskurvan för att bli ”riktiga långseglare”. Leon med familj har bosatt sig på Malta, eftersom seglingen ändrade deras syn på vad livet ska innehålla, medan Hallberg-Rassy 43:an Regina ligger på Västkusten för sommarens seglingar.

Boken kostar cirka 300 kronor + frakt hos hr-parts.com eller 230 kronor inklusive frakt från Pick-a-book.com i England

Outworn Creed, 272 sidor, ISBN 978-0-9562762-0-9