Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

Chans att anmäla sig till sommarens seglarkurser

19 november, 2018 – 13.56 Kommentarer inaktiverade för Chans att anmäla sig till sommarens seglarkurser

SXK Seglarskolas kurser och seglarlägren på Malma kvarn i sommar är nu öppna för bokning. Nytt för i år är att resan till Malma Kvarn kan bekostas av ett stipendium.

Svenska Kryssarklubbens ungdomsverksamhet omfattar bland annat seglarläger på Malma Kvarn och på Hundudden samt kurser på SXK Seglarskolas tre fartyg. Bokningarna till Kryssislägren för barn upp till 12 år på Hundudden öppnar först i februari, men programmen för Malma Kvarn och Seglarskolan är nu publicerade och bokningarna öppna.

Nytt för i år är att deltagarna på lägren vid Malma Kvarn på Värmdö kan få sin resa till lägret betalt upp till kostnaden 1000 kronor. Syftet är att göra det lättare för barn och ungdomar från andra delar av landet att delta. Resestipendiet kan sökas av barn till medlemmar från kretsar utanför Stockholmsområdet. 25 deltagare från dessa kretsar får 1 000 kronor var i stipendier som bidrag till resan till Malma Kvarn.

Gå in på sxk.se/stockholmskretsen för mer information och anmälan. I läger-avgiften ingår mat och boende. Ansökningar om resestipendiet skickas till hanna.lindvall@sxk.se. De 25 första ansökningarna med en godkänd anmälan får stipendiet. Sista ansökningsdag är 1 juni.

Ett litet urval av SXK:s sommarläger:

SXK Seglarskolan:
Ungdomssegling: Börja segla skolfartyg 15/625/6
Segling över Kattegatt och Skagerrak. Danmark, Norge och svenska västkusten finns inom räckhåll. Gratitude (flickor) och Atlantica (pojkar) seglar mot samma slutmål och kanske finns möjlighet till matchrace mellan fartygen?
Pris 7 600 kronor.

Ungdomssegling: ÅF Offshore Race 26/6 – 10/7
Gratia ställer för tredje året i rad upp i ÅF Offshore race (Gotland Runt). Inför havskappseglingen övar och tränar besättningen och efter målgång är det vanlig kurssegling.
Pris 10 300 kronor.

Ungdomssegling: Fortsätt segla skolfartyg 15/6 –  25/6
Vi startar och avslutar i Norge men däremellan får vindarna bestämma. Shetland eller Orkneyöarna är möjliga destinationer.  Buss från och till Göteborg ingår i priset.
Pris 14 300 kronor.

Unga vuxna: Lysekil till Norge 26/6– 6/7
För deltagare från 18 till 30 år som vill testa riktig havssegling med Atlantica. Buss till Göteborg efter avmönstring i Egersund ingår.  Pris 8 800 kronor.

Malma Kvarn:
Seglarläger Junior yngre 1420 juni
(7 dagar) Lägret passar för barn som har liten eller ingen tidigare seglingserfarenhet. På detta läger får du lära dig grunderna i seglingens fina konst.
Pris medlem 4 550 kronor. (Pris ej medlem i SXK 4 900 kronor.)

Seglarläger Junior mix 2430 juni
(7 dagar) Lägret passar för lite äldre barn/ungdomar som har liten eller någorlunda tidigare seglingserfarenhet. På detta läger får du lära dig segling från grunden och utveckla dina kunskaper utifrån din egen nivå.
Pris medlem 4 550 kronor. ( Pris ej medlem i SXK 4 900 kronor.)

Seglarläger Junior äldre 310 juli
(8 dagar) Lägret passar för lite äldre barn/ungdomar som har lite till någorlunda tidigare seglingserfarenhet. På detta läger får du lära dig segling från grunden och utveckla dina kunskaper utifrån din egen nivå.
Pris medlem 5 200 kronor (Pris ej medlem i SXK 5 600 kronor.)

Konfirmationsläger/Seglarläger 13 – 31 juli
Konfirmanderna delas upp i två grupper där de läser halva dagen och seglar den andra halvan. Kvällarna avslutas med en liten kvällsandakt med sång och musik. Vi samtalar om livets stora frågor såsom existens, kärlek och etik. Konfirmationen sker i Oscars kyrka i Stockholm.
Pris medlem 13 600 kronor. (Pris ej medlem 14 900 kronor)

Aspirantläger 17 – 18 augusti (2 dagar)
Lägret vänder sig till dig som vill börja arbeta som ledare på seglarlägret Malma Kvarn. Vi går igenom de olika göromål som du kan komma att sköta som aspirant, från kök till instruktör, pedagogik och arbetsmetodik. Lägret ger dig en inblick i ledarlivet på Malma och ger dig en första möjlighet att visa vem du är inför anställningsintervjuerna som sker våren 2020.
Pris 1 800 kronor.

Seglarläger Tonåring 414 augusti
(11 dagar) Lägret passar för lite äldre ungdomar som har någorlunda tidigare seglingserfarenhet. På detta läger får du lära dig segling från grunden och utveckla dina kunskaper utifrån din egen nivå. Det går bra att även komma till lägret som nybörjare då man snabbt sätts in i kunskaperna kring segling.
Pris medlem 7 150 kronor. (Pris ej medlem i SXK 7 700 kronor.)

LÄS MER: SXK Seglarskolas kursprogram

LÄS MER: Malma Kvarns seglarläger

LÄS MER: Daglägren Kryssis på Hundudden i Stockholm

Malma Kvarn

SXK Seglarskolas Gratia och Tvåkronor från Malma Kvarn. Bild: Wilhelm Stokstad

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , , ,