Hem » Läsvärt, Nya prylar/båtar

Läsvärt   Nya prylar/båtar

Dags att tänka på tanken

3 maj 2010 – 10:00 Kommentarer inaktiverade för Dags att tänka på tanken
Dags att tänka på tanken

Dags att tänka på tanken

När du tankar båten brukar det troligen rinna lite diesel eller bensin utanför på däcket, som sätter sig på tampar och utrustning, och sedan rinner rakt ut i havet.

Det finns olika sätt att få stopp på bränslet som rinner längs däcket. Du kanske har en fuktig trasa med diskmedel till hands för att få stopp på rännilen. En del personer river ut några blad ur en dagstidning, klipper ett kryss i mitten av bladen, och sätter det egentillverkade skyddet på munstycket från slangen vid bränslepumpen.

Har du ingen tidning ombord, eller vill ha en enklare lösning så kan Tanklappen vara ett val. Tanklappen stoppar det bakslaget som alltid kommer från tanken på grund av luften som bubblar upp när bränslet kommer ner i tanken. Genom att Tanklappen bara absorberar bensin och diesel och inget vatten, blir lappen inte blöt av eventuellt regnvatten eller sjövatten. Bränslet avdunstar från Tanklappen och du kan använda den igen och igen. Vill du slänga Tanklappen slänger du den i det brännbara avfallet. Tekniska kommittén i Västkustkretsen har tagit in Tanklappen och säljer den på Västkustkretsen kansli.