Hem » Långfärd, Läsvärt, Nyheter

Långfärd   Läsvärt   Nyheter

Draken till New York på lördag

13 september, 2016 – 10.50 Kommentarer inaktiverade för Draken till New York på lördag

Det öppna långskeppet Draken Harald Hårfagre seglar förbi Frihetsgudinnan på lördag innan hon lägger till på södra Manhattan för ett tio dagars hamnstopp.

Draken Harald Hårfagre

Draken i hård vind mellan Grönland och Newfoundland. BILD: EXPEDITION DRAKEN

Tidigt i våras lämnade Draken Haugesund i Norge och har sedan dess hunnit korsa Atlanten och segla in i de Stora sjöarna i USA och Kanada. Som längst västerut nådde Draken Green Bay i Lake Michigan men på lördag är det dags att återvända till havsvatten. Draken kommer att på lördagförmiddagen passera Manhattans västra stränder på Hudson river innan man tar en sväng förbi Frihetsgudinnan i hamnen för att sedan vända tillbaka till Manhattan. Klockan 11.30 lokal tid ska Draken vara på plats i North Cove Marina intill Battery Park på sydvästra Manhattan för en ceremoni öppen för allmänheten.

Från och med söndagen är sedan fartyget öppet för besök mellan klockan 11 och 18 dagligen. Det kommer också att finnas en utställning om expeditionen i närheten av North Cove Marina.

I tidigare På Kryss har besättningen berättat om äventyret (Kapten Björn Ahlander: På Kryss nr 6, 2016, Karolina Malmek: pakryss.se med mera) och flera i nyckelbesättningen har varit aktiva i Kryssarklubbens Seglarskola i Göteborg och har även seglat med ostindiefararen Götheborg.

Mer om Draken:
LÄNK: Karolina Malmek: ”Positivt överraskad av hennes sjöegenskaper” [pakryss.se]
LÄNK: Draken avbryter turnén i Stora sjöarna [pakryss.se]
LÄNK: Drakens facebooksida
LÄNK: Drakens webbsida

 

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, ,