Hem » Läsvärt, Nya prylar/båtar, Nyheter

Läsvärt   Nya prylar/båtar   Nyheter

Familjevänligt på Gustavsbergsmässan

4 september, 2017 – 13.07 Kommentarer inaktiverade för Familjevänligt på Gustavsbergsmässan

Med ett rekordstort mässområde hade helgens Allt på sjön fler utställda båtar än någonsin. Motorbåtar dominerade stort och mässan lockade många barnfamiljer.

Med över 280 utställda båtar och cirka 25000 besökare blev helgens Allt på sjön den största av de hittills sju flytande mässorna i Gustavsberg och den största flytande båtmässan i Sverige. Både fredagen och lördagen hade hyfsat väder för en flytande mässa, och även om lågtrycket började göra sig känt med friska vindar och regnstänk på söndagen, blev arrangemanget rekordstort. Arrangören Sweboat bedömer att minst 25000 besökare var på plats i Gustavsberg.
– Vi hade utökat kapaciteten på besöksparkeringen rejält, näst intill dubblerat, och det har varit fullt på parkeringarna. På lördagen fick vi öppna den nya besöksparkeringen redan efter cirka en och en halv timme, säger Annika Lindqvist på Sweboat.

Allt på sjöns bryggor sträckte sig i år för första gången väster om Kattholmen.

Allt på sjöns bryggor sträckte sig i år för första gången väster om Kattholmen.

Den stora skillnaden mot tidigare år var, förutom själva båtnyheterna, att mässområdet var rejält mycket större och sträckte sig runt udden väster om monterutställningen. Den första mässdagen hittade inte alla besökare fram till den nya bryggan och det nya området. Arrangörerna satte upp stora skyltar, men några av utställarna var inte nöjda med tillströmningen. Nästa år kommer området vara helt färdigbyggt och mer tillgängligt.
– Det nya området ute på Kattholmen ger en fingervisning av hur fin mässan kommer att bli när allt är färdigbyggt nästa år, säger Patric Borén som är mässansvarig på Sweboat.

Motorbåtarna var överlägset flest i antal, men det fanns även en hel del segelbåtar. Arcona som är en av mässans värdar hade hela sin modellflotta på plats med fem båtar:  Arcona 340, 380, 410 och 465. Från västkusten var Najad representerad med sin 450 (den förväntade visningen av nya 395 är fortsatt uppskjuten). Dehler visade upp sina senaste 34, 38 och 42-fotare. Bavaria ställde ut en Cruiser 46 Style och en Cruiser 37. Hallberg Rassy var på plats med sin 450 som var välbesökt. Lagoonkatamaranerna var också populära med en ständig kö av besökare.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , ,