Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

På Kryss med Fingal – Dag 16

15 juli 2014 – 23:49 Kommentarer inaktiverade för På Kryss med Fingal – Dag 16

IMG_5816Billig gurka. Billig ost. Billig juice. Billiga ägg. Billig kolasås. Billiga ingredienser till en tårta. Vi befann oss i drömlandet idag.

I natt ligger vi förtöjda i Kalmar. Kontrasten från Ekenäs gick nästan att ta på. Vi bytte ut en nästan folktom brygga mot en känd gästhamn full med båtar från exotiska ställen som Tyskland, Holland och Norge.

Direkt efter att vi ätit lunch och väl förtöjda i Kalmar cyklade jag och Emelie iväg till Ica Maxi och utnyttjade möjligheterna att köpa billig mat från ett stort sortiment. Större städer har sina fördelar även om de inte är lika mysiga. Under cykelturen till affären hann vi dessutom få en regnskur över oss som försvann lika abrupt som den kom.

Regnotur har vi haft under förtöjningen också. Det började regna när vi tog fram förtöjningstampar och slutade regna när vi lagt den sista åttan runt knapen. Som tur är så seglade vi iväg från molnen under förmiddagen och fick därför en solig läns med både stor och fock hela vägen till Kalmar.

Eftersom Saga fyller år idag så har hon såklart blivit firad. Vi har gått på restaurang, gått på bio och sett ”The Fault in our Stars” och gett henne kakor och äggmacka till frukost. Vi köpte ingredienser (snarare delar som vi kan sätta ihop till en kaka som marängbotten, kolasås, bär och grädde) så att vi skulle kunna göra en fantastisk tårta men vi kom hem vid tolv och de gick och la sig direkt.

God natt från mig, födelsedagsbarnet och den sovande tjejen längst fram i båten!

Hanna