Hem » Nyheter

Nyheter

Flagga ut skolskeppen

3 juni, 2010 – 09.00 Kommentarer inaktiverade för Flagga ut skolskeppen

Mångårige medlemmen Ulf Schloss föreslår att Kryssarklubbens tre skutor, Gratia, Gratitude och Atlantica ska flaggas ut till annat land för att kunna överleva.

Har med glädje läst På Kryss i över 50 år. Jag är dock inte odelat förtjust i den nya utformningen. Det är dock inte huvudnumret för detta e-mail.

Varför flaggar Kryssarklubben inte helt sonika ut de tre skutorna ?!
Det är ju så att handläggarna på Transsportstyrelsen läser lagen som f-n läser bibeln. Detta troligen beroende på total brist på kompetens, vilja/mod och vilja att försöka hitta en lösning; ”better safe than sorry”.
Detta är ju inget nytt att svenska ämbetsmän framför allt när det gäller frågor rörande fritidsbåtsfrågor etc väljer den enkla vägen, sunt förnuft existerar inte. Att man inte ens är villig att ta upp en dialog visar ju med all önskvärd tydlighet hur det ligger till med fackkunskapen. Vårt östra grannland är ett lysande exempel där man konstruktivt försöker hitta vägar runt regler etc som instiftas inom EU när dess är korkade eller inte anpassade till de förhållanden som råder hos oss.

Jag hoppas och förväntar mig att SXK fortsätter att konfrontera byråkraterna, fackkunskaper finns ju i övermått inom organisationen.
Med vänlig hälsning
Ulf Schloss