Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Flera nyheter på Kalmar Båtmässa

28 maj, 2015 – 07.25 Kommentarer inaktiverade för Flera nyheter på Kalmar Båtmässa

SportfiskeKalmarNu görs de sista förberedelserna inför årets stora båtfest i Kalmar Gästhamn. På fredag, den 29 maj, startar Kalmar Båtmässa som i år firar fem år. Mässan pågår fredag, lördag och söndag. Kring mässan anordnas många roliga aktiviteter för hela familjen. Två av årets nyheter är prova-på-paddling med Stand Up Paddleboard och en avdelning där du kan få tips om sportfiske. Dessutom blir det fler internationella deltagare i Kalmar Surfski Wave Challenge.

Stand Up Paddleboard innebär att man står upp på en surfbräda och paddlar med en lång paddel. En aktivitet som blir mer och mer populär. Seafari finns på plats alla dagar under mässan och anordnar prova-på-paddling för den som vill testa.

På lördagen är Bengt Gunnarsson och Albin Sharghi från Catch with Care på plats på mässan för att dela med sig av sina bästa fisketips. Besökarna är välkomna att ställa frågor och att titta närmare på Albins specialutrustade fiskebåt. På lördagen går också Kalmar Surfski Wave Challenge för andra året. Det är årets första deltävling i Svenska Surfskicupen. Surfski är en öppen ”sit-on-top” kajak som är anpassad att paddla och surfa i stora vågor. Tävlingen startar i Mörbylånga på Öland vid 12:30 på lördagen och beräknad målgång i Kalmar Gästhamn är mellan klockan 13:30 och 14:30.

– Kalmar Surfski Wave Challenge lockar hela den svenska eliten och även internationella tävlande. Förra året vanns både herr- och damklassen av tyskar och det har spritt sig, så i år är ännu fler tyskar anmälda, berättar Maria Sampson, projektledare för Kalmar Båtmässa.

Även Kryssarklubben finns på plats på Kalmar Båtmässa, som är sydöstra Sveriges största båtevenemang. Dackekretsen kommer ha sitt tält framför Sjöfartshögskolan på norra kajplan. Läs mer om Kryssarklubbens aktiviteter på Kalmar Båtmässa här. Hela programmet för mässan, som pågår fredagen den 29 maj till och med söndagen den 31 maj, hittar du här.

Kim Nordlund
redaktion@pakryss.se

,