Hem » Läsvärt, Löpsedel, Nyheter

Läsvärt   Löpsedel   Nyheter

Följ starten av ÅF Offshore Race

28 juni, 2015 – 13.03 Kommentarer inaktiverade för Följ starten av ÅF Offshore Race

ÅFORstartI strålande solsken pågar de sista febrila förberedelserna på bryggorna på Skeppsholmen. Stämningen är förväntansfull. Följ På Kryss på Instagram för att få de senaste uppdateringarna från starten av ÅF Offshore Race.

Det är full aktivitet på bryggorna och bland alla besättningar inför starten. På några av båtarna har besättningarna samlats i sittbrunnen och förbereder taktik inför seglingen. Den första starten går 12.00 och sedan fortsätter starterna rullande fram till klockan 13.00 då klassen Big Boat avslutar.

Vindarna är svagt sydöstliga och ligger mellan 2-4 m/s, men de ska öka framåt eftermiddagen.

På Kryss och PX! finns på plats ute på vattnet för att följa samtliga starter. Följ oss på Instagram för att få de senaste uppdateringarna. På Kryss konto hittar du här: @pakryss, och PX! konto hittar du här: @px_sxk.

På Kryss och PX!:s reportrar Maya Sundsten och Saga Ahltin Sandberg direktrapporterar från starten av ÅF Offshore Race.

På Kryss och PX!:s reportrar Maya Sundsten och Saga Ahltin Sandberg direktrapporterar från starten av ÅF Offshore Race.

Uppdatering: Efter att hälften av de totalt tolv starterna är avklarade har inga incidenter förekommit, förutom en tjuvstart. Då det är trångt vid linjen har startfälten hittills varit väl samlade och de flesta båtarna kommer iväg fint.  Efter var tredje start är det en paus på 20 minuter för att det inte ska bli för trångt på utvägen vid Oxdjupet. Efter tredje starten rapporterades det att de första båtarna passerade Fjäderholmarna – Tjajka, en Dehler 34DD och WET-X, en X-99, enligt KSSS.

Uppdatering 2: När första dagen av tävlingen började gå över i kväll konstaterade tävlingsledningen att det blev den snabbaste ”resan” ut från staden, sedan tävlingsstarten flyttade in till centrala Stockholm för fem år sedan. Klockan åtta på söndagskvällen hade hälften av de 210 båtarna som startade passerat Sandhamn. Längst fram låg länge Silverfågel, en Diva 39 från Saltsjöbaden, som startade tidigt på söndagsförmiddagen, enligt KSSS.

Gynnsamma vindar, platt vatten och strålande solsken följde båtarna ut ur skärgården förbi Sandhamn och ut på öppet vatten. Väderutsikterna för natten talar om vindar från sydväst mellan 5-9 m/s vid norra Gotland. Efter midnatt vridande mot väst. Eventuellt någon regnskur nära Gotland. För södra Gotland talar prognosen om 4-7 m/s från syd. Från midnatt vridande mot sydväst och minskande till 1-5 m/s.

redaktion@pakryss.se

, ,