Hem » Nyheter

Nyheter

Fortsatta satsningar på Karlskronas hamn

7 januari, 2020 – 11.52 Kommentarer inaktiverade för Fortsatta satsningar på Karlskronas hamn

Hamnavdelningen på Karlskrona kommun har ansvar för 8 000 meter kaj och 9 000 meter bryggor. Enligt Blekinge Läns Tidning har många sträckor lappats och lagats genom åren, ett arbete som kommer igång igen i år. Närmare fem miljoner kronor om året är avsatta under en femårstid, inte minst för att rädda handelshamnen från att falla sönder.

– Vi ska förstärka kajen i delar, i första hand i sträckor på 100 meter i taget. Det får ske med skiftande metoder beroende på olika konstruktioner. En del mer omfattande, andra med mindre insatser. 4,8 miljoner kronor är avsatta om året i budgeten, berättar hamnchefen Pelle Pettersson Blekinge Läns Tidnings Mats Blennow.

Att många kajmetrar är eftersatta på grund av ålder och dåligt underhåll upptäcktes, enligt Pelle Pettersson, mest av en slump i samband med att en vattenledning och fiber skulle dras ut till Mjölnarholmen.

Karlskronas nya storhamn finns däremot snart ute på Verkö där ny yta har skapats för hamn, lager och transporter motsvarande 20 fotbollsplaner.

,