Hem » Ombord

Ombord

Fyra stora eskadrar i Östersjön i somras

10 september 2014 – 14:04 Kommentarer inaktiverade för Fyra stora eskadrar i Östersjön i somras

ARC-Baltic_foto_Love_HansellÖstersjön har blivit ett exotiskt och äventyrligt resmål.

Bara i sommar har fyra stora eskadrar seglat i Östersjön, från brittiska Cruising Association och ARC Baltic (samma företag som anordnar ARC över Atlanten), Ocean Crusising Club (där vi var med under deras stop-over i Stockholm) till ytterligare ett företag med en kommersiell eskader som besökte Malmö.

Kryssarklubbaren Hans Hansell ledde ARC Baltic med 27 båtar och där slutmålet var St Petersburg men i Sverige besökte Visby och Saltsjöbaden.

”I ARC Baltic ingick 27 båtar från 10 olika länder med ca 120 deltagare. De var stimulerande att kunna göra resan i en sådan multikulturell miljö och mycket snabbt utvecklades en god gemenskap. Jag fick nya vänner och det var spännande att tillsammans kunna utforska de sex olika länder som vi besökte med deras respektive kulturer. Vi lärde oss mycket och kontrasterna var stora från Rysslands krav på kontroll till det hjärtligt informella mottagande vi fick hos NJK i Helsingfors. För mig var det även extra roligt att deltagarna delade min förtjusning över de platser och hamnar som jag hade valt att ingå i Rallyt.” säger Hans Hansell.