Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

App: Garmin BlueChart Mobile

12 mars, 2014 – 22.18 Kommentarer inaktiverade för App: Garmin BlueChart Mobile

dump_garminGarmins BlueChart Mobile var tidigare lite av en favorit, trots flera oroande brister. En nyligen genomförd kraftig prishöjning på uppdateringarna gör heller inte att det blir lättare att tycka om appen efter det.

Själva appen är gratis, men sjökorten betalar man i det som kallas ”in app purchase”. Där kostar sjökorten numera 849 kronor (tidigare 379 kr) för Norden (dvs även Danmark, men inte Island). Hydrographicas kort ingår.

Att uppdatera sjökorten har gått upp från gratis, till 189 kr, till 849 kronor, på 12 månader. Garmin säger att användarna i medel uppdaterar sjökorten var tredje år. Med nya prissättningen kanske det blir ännu mer sällan …

Sammanfattning: Förvirrande prissättning och usel info när man kontaktar Support. Heller finns inte bro-/kraftledningshöjder med på sjökorten. Appen måste därför kompletteras med papperskort (eller Eniro-appen).

Troligen kommer detta inte att rättas tills i sommar enligt Garmin. Inte heller rättningarna från vårt uppdateringstest (se nedan) fanns med i senaste versionen (Nordics v2013.5). Så att köpa den verkar ha varit 849 kronor i sjön. En uppföljning av reklamation av produkten kommer att göras …

+ Tydliga sjökort

– Otydlig prissättning

– Tveksam information om uppdatering och när senaste uppdatering skedde

– En mängd motsägande besked från Support när man kontaktar dem

Pris app: 849 kr (inklusive sjökort & Hydrographica)
Pris uppdatering: 849 kr