Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Hrimfare Expeditions seglar för ett skräpfritt och renare hav

31 juli, 2015 – 08.06 Kommentarer inaktiverade för Hrimfare Expeditions seglar för ett skräpfritt och renare hav
HrimfareRanrike

Marinkemisten Martin Hassellöv, till vardags forskare på Göteborgs universitet, har startat miljöbåtprojektet Hrimfare, med en 20 meters jordenruntsegelbåt av typen Challenge 67.

”Don’t tell the children” – Under Västerhavsveckan 1-9 augusti kommer Projekt Ren och Attraktiv Kust Bohuslän tillsammans med forskare från Göteborgs Universitet, kommunernas miljösamarbeten samt KIMO Sverige att besöka sju hamnar på Västkusten med den seglande projektbåten Hrimfare af Ranrike. Förhoppningen är att skapa opinion kring problemet mikroplast i havet samt problemen med nedskräpningen av Bohuskusten med skrymmande plastskräp.

Under förra årets expeditionsvecka visades filmen ”Strömmar av plast – Västerhavets dilemma”  och efter en visningen kom en 11-årig pojke fram till expeditionsdeltagarna med tårar i ögonen och sa: ”Man borde inte få visa sådana filmer för barn!” Därför har expeditionen i år fått namnet ”Don’t tell the children”. Och filmen visas även under årets expedition.

Här kan du möta Hrimfare af Ranrike under Västerhavsveckan:

Lördag 1/8 kl. 11.00-15.00
Plats: Båten ligger vid Västra bryggan, Nordkoster.
Informationstält vid naturum på Sydkoster.

Måndag 3/8 kl.11.00-15.00
Plats: Fiskkajen, Grebbestad

Tisdag 4/8 kl.12.00-16.00
Plats: Smögenbryggan vid auktionshallen

Torsdag 6/8 kl.11.00-15.00
Plats: Ångbåtsbryggan, Stenungsund

Fredag 7/8 kl.12.00-16.00
Plats: Stenkajen, hamntorget, Skärhamn

Lördag 8/8 kl.12.00-16.00
Plats: Hönö Klåva

Västerhavsveckan är en årlig återkommande temavecka för havsmiljön i Västra Götalandsregionen. Årets upplaga är den sjunde i ordningen och ett 70-tal arrangörer anordnar aktiviteter både under, över och vid vattenytan runt om på Västkusten. Västerhavsveckan börjar lördagen den 1 augusti och pågår i en vecka fram till och med lördagen den 9 augusti. Här hittar du veckans program där du kan läsa mer om allt som händer.

redaktion@pakryss.se

, , ,