Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Insändare: Ett haveri som blev en positiv upplevelse

17 juni 2014 – 06:15 Kommentarer inaktiverade för Insändare: Ett haveri som blev en positiv upplevelse

Blob1Toatanken verkade rymma onormalt mycket och det bubblande ljudet när man pumpade hördes inte längre.

Vid närmare undersökning visade det sig att utloppskranen inte stängde, trots att vredet stod tvärs. Vad skall vi göra? Flera veckors segling framför oss utan toa vad inte det vi tänkt oss.

Vi satte kurs mot Höganäs då vi läst i Hamnguiden att där fanns en kran som skulle kunna lyfta båten och kanske att vi kunde hitta reservdelar där.

Vi möttes av en fantastiskt trevlig och hjälpsam hamnkapten, inget verkade omöjligt att hjälpa till med. Att lyfta upp oss i kranen så att bordgenomföringen kom ovan vattenytan var inget problem. Att han sedan tog oss i sin privata bil och körde oss till ett båtvarv så vi kunde köpa kran och slang till reparationen tyckte vi var mycket hjälpsamt.

Det var inte lätt att lossa den gamla kranen, men efter att fått låna Hamnkaptenens största rörtång, lite skrapsår på fingrarna och en del svärande, så lossnade kranen och vi kunde montera den nya.

Vi vill tacka Höganäs båthamn och speciellt den fantastiske hamnkaptenen Olle Länsberg för all hjälp. Besök gärna Höganäs om ni passerar Öresund, trevliga resturanger, en fint iordningställd badstrand och framförallt ett trevligt bemötande.

Lena och Kay Kjellgard