Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Insändare: Limhamn är bättre än beskrivet

1 maj, 2014 – 15.24 Kommentarer inaktiverade för Insändare: Limhamn är bättre än beskrivet

Blob1Hade ungdomarna en dålig dag när de besökte Limhamns Småbåtshamn?
Man har tydligen inte orkat lämna hamnområdet mer än till gatuköket på hörnan Limhamnsgatan Limhamnsvägen.

Klagar på spindlar och tappade sugar på land.

Limhamns Småbåtshamn är en av Sveriges största småbåtshamnar. Det ligger 1850 båtar i hamnen så om ett 80-tal båtar med “tappade sugar” ligger på land så är det ju inte konstigt. Framför allt skall dödsbo båtar och sjukdomsbåtar läggas till i den siffran.

Tydligen var det dessutom för långt att gå till hamnkontoret där gatuköket stoltserar med högsta betyg från miljöförvaltningen och har så gjort i flera år. Restaurangen har disko och nattklubb onsdagar, fredagar och lördagar. De har ett erkänt och omskrivet bra kök. Längre upp i byn ca 400-500 m finns stora affärer (Willys och Ica) samt systembolag. Ovanför Willys ännu ett disko och livemusik ställe. Det finns en äventyrshall med paintball, bowling och alkoholfritt ungdomsdisko på helgerna i företagsbyn om vän av hälsa vill ha det. På Järnvägsgatan finns krogen Babbas i klassisk sjöstil. Avstånd ca 400 m. Restaurang Nama med ca 200m gångväg med en av Malmös bästa Sushi menyer. Över Limhamnsgatan ca 50 m från gatuköket med den ifrågasatta hygienen finns Sams Corner med Kina mat. Det finns 1 km sandstrand inom gångavstånd från Limhamn. Jag kan göra listan lång med aktiviteter i Limhamns som finns klart utmärkta på anslagstavlan utanför hamnkontoret. Vad mera vill dessa ungdomar ha i paletten? För det finns ju inte mycket för ungdomar att göra… Vilka ungdomar åsyftas då?

Vad gäller den blå flaggklassade hamnens toaletter så städas dessa tre gånger om dagen. Därutöver finns iordningställda grillplatser i hamnen. Spindelinvationen av sydvästra Skåne är väl dokumenterad. Att ta bort spindelväv är en morgonsyssla som dessvärre är totalt oidentifierbar bara 1 timme efter då spindlarna visar en flit som inte står någon art efter.
Hamnen tar 160 Kr inkl. ström. Har tvättstuga, bastu och allt vad närhet till Malmö och ovannämnda aktiviteter vill säga. Jag kan inte veta vad mer dessa ungdomar begär av en hamn men att dessutom skriva rena påhitt och dissa en hamn som Limhamns Småbåtshamn är inte seriöst.

Georg Gomer