Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

Insändare: Mest orimliga priset på reservdel

15 september, 2014 – 11.50 Kommentarer inaktiverade för Insändare: Mest orimliga priset på reservdel

reservdel_whaleKryssarklubbsmedlemmen Lennart Hammar från Mölndal skrev till kansliet och tyckte att priset på reservdelar börjar bli löjligt höga och tycker att tidningen ska hålla koll på leverantörer med uppblåsta priser!

Jag beställde nyss dyra reservdelar till min länspump, en diafragmapump. Diafragmat hålls på plats av ett klämförband bestående av två halvor av plast. På den ena klämhalvan sitter även lagringspunkten för pumphandaget. Den ena av dessa halvor hade gått sönder och behövde ersättas.

Det gick inte att beställa denna del enbart, utan jag tvangs beställa ett ”kit” där båda halvorna ingick jämte två M6-skuvar och dito muttrar plus två låsbrickor. Se fotot. Priset för detta kit var 660 kr. Självfallet reagerade jag starkt och ifrågasatte om man inte rent av kunde få en helt ny pump för det priset. Det gick inte, men i vilket fall tycker jag priset var orimligt högt.

Är det inte fler av På Kryss’ läsare som reagerat på höga reservdelspriser? Kan man göra något åt det eller är vi maktlösa? Kan det finnas möjligheter att påverka?

Jag har fått en idé. Jag tycker att tidningen På Kryss skall arrangera en årlig tävling, där den leverantör, affär etc som under året haft det mest orimliga priset på någon reservdel skall få ett pris; ett jumbopris.  Pristagaren skall utses av en jury utsedd av tidningen. Ett tydligt tillkännangivande skall sedan tas in i tidningen. Läsarna av tidningen skall uppmanas skicka in sina erfarenheter av höga reservdelpriser, som då skall utgöra grund för bedömningen.

Målet är givetvis att på sikt få rimligare reservdelspriser.  Vi båtägare har ju alla många apparater etc i våra båtar och titt och tätt måste vi ha reservdelar, dyra sådana.

Vänlig hälsning
Lennart Hammar