Hem » Nyheter

Nyheter

Isailor

5 juni, 2016 – 11.05 Kommentarer inaktiverade för Isailor

Från ryska företaget Transas kommer appen Isailor (både till iOS och Android) som är ett av de mest avancerade apparna; med bra och intuitiv ruttplanering med ett enkelt pekande på skärmen för att lägga ut waypoints. Nattläge och valbar nord/stäv/KÖG/kurs upp.

isailor_1Betalar man extra kan man få ais-visning (169 kr/år) dock med egen ais-kedja som inte är särskilt heltäckande ännu, det finns väder (259 kr/år) samt tidvatten/strömmar (109 kr/år). Det går också att köpa seglingsbeskrivningar genom appen, däremot framgår det inte varifrån dessa kommer.

En stor fördel med Isailor om man bara rör sig i ett litet område är att till exempel Sverige är uppdelat i fyra överlappande delar som går att köpa var för sig. Dock är namngivningen lite krånglig och Stockholms skärgård heter ”Sweden inland waters” inklusive Göta kanal och de stora sjöarna fram till Göteborgs skörgård (419 kr) eller ”Baltic Sea, Southern Part” från Sandhamn till Trelleborg inklusive östra Tyskland och Polen/Kaliningrad (369 kr)

Bohuslän/Västusten från Österlen till norska gränsen inklusive Danmarks och Tysklands Östersjö-/Kattegattkust heter ”Baltic Sea, Western part” (469 kr)

Området Stockholm, Bottenhavet/-viken Finland och de Baltiska staterna heter ”Baltic Sea Northern and Eastern part” (369 kr). Vill man ha Hydrographicas kort kostar de 109 kr/styck.

Själva appen är gratis, sjökort över västra/östra Sverige 369-469 kr/styck.

+ Prisvärd
+ Avancerade funktioner; ais, väder, etc
+ Dag/natt-funktion
+ Svenska som valbart språk

– Lite brantare inlärningskurva jämfört med exempelvis Eniro på sjön