Hem » Mitt På Kryss

Mitt På Kryss

JordenRuntSeglarKlubben 25 år

16 september 2012 – 12:31 Kommentarer inaktiverade för JordenRuntSeglarKlubben 25 år

JRSK 25-års jubileum

Den 13 juli 1987 kl. 17.45 samlades tretton personer i Papeete, på Tahiti, för att bilda en kamratförening, och Jordenruntseglarklubben var född.

I går hade klubben 25-års jubileum ute på Hälsö i Göteborgs norra skärgård med 85 personer på plats, och flera av dem är hemma nu, men skall de kommande veckorna flyga ut till sina båtar runt om i världen, för att fortsätta sina seglingar på jordens alla vatten. Under middagen berättade Miriam och Heinz Roegner m hur klubben startade. Heinz trodde att man kanske skulle träffas någon gång om året för att berätta minnen från seglaringarn, men klubben har utvecklats sig på ett annat sätt än vad grundarna ursprungligen hade för planer. Det var andra tider, utan skype och internet, så var man som seglare verkligen långt borta, men mycket var också orört och inte så exploaterat.

Efter en stund tog Kristina och Svante Jakobsson över och berättade om klubbens vidare utveckling fram tills i dag, med medlemstidningen Varvet som kommer ut fyra gånger om året, och månatliga medlemsträffar september- maj, eskader, julbord och tjejträffar.

Av de personer som en gång bildade klubben är i dag sju personer fortfarande medlemmar. Idag har klubben många flera medlemmar och även vi som inte har tänkt oss att segla jorden runt de kommande fem åren får vara med och lära oss, och dela med oss av våra erfarenheter.

Den goda paellan

Sedan rockades det loss till det inhyrda bandet och resterna av den goda paellan och tårtan försvann i rökmolnet från bandet.
/
Stina Jansson