Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Julklappstips #21: Medlemskap i Kryssarklubben

21 december 2011 – 10:10 Kommentarer inaktiverade för Julklappstips #21: Medlemskap i Kryssarklubben

Läser du tidningen På Kryss på nätet, eller får du hem tidningen i brevlådan? På Kryss ingår som en del i medlemskapet i Svenska Kryssarklubben.

Svenska Kryssarklubben är en ideell förening som bildades 1923 av en grupp entusiaster med Sven Grenander i spetsen med syfte att få ut fler familjer på sjön. Klubben har idag närmare 43 000 medlemmar från 40 länder. Cirka 500 funktionärer och 50 utlandsombud arbetar ideellt för att underlätta ditt liv till sjöss.

Om du blir medlem är även du med och stödjer verksamheten genom ditt medlemskap. Du får tillgång till Kryssarklubbens bojar att förtöja vid längs kusterna och möjlighet att få juridisk rådgivning i båtlivsfrågor. Flera kretsar anordnar eskadrar, både för unga och gamla, och för resmål både nära och långt bort, vilket ger möjligheter till gemenskap med likasinnande.

Förutom tidningen På Kryss finns det tidningar med mer lokal anknytning, med namn som Sydpricken, Norrpricken och Västpricken. Dessa tidningar får du genom att anmäla medlemskap i en specifik krets.

Du kan läsa mera och anmäla dig här: http://www.sxk.se/bli-medlem

/Stina Jansson