Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Julklappstips: Kurs i flaskskeppsbygge

4 december 2012 – 12:29 Kommentarer inaktiverade för Julklappstips: Kurs i flaskskeppsbygge

Nästan alla fascineras över ett vackert flaskskepp. Varför inte ge bort en flaskskeppsbyggarkurs för att någon du tycker om ska få lära sig konsten.

I Stockholm finns gruppen Flaskskepparna som träffas varje vecka  (måndagar mellan kl: 17:30-19:30 på Skeppsholmen) och bygger flaskskepp tillsammans – säkerligen blir det en och annan skepparhistoria samtidigt. En ny kurs startar 11 februari och kostar 750 kronor. Ungdomar och kvinnor är särskilt välkomna.

På andra håll i landet finns också kurser, kolla med de bildningsförbunden. Om inte annat kan ni starta en kurs om ni är några med samma intresse.

Med kursen kan det vara trevligt att ge ett litet flaskskepp för att visa vad kursen ska gå ut på. Då kan man beställa ett billigt (100 kr + frakt) från MarineOnline.se. Det är flaskskeppet på bilden.

Det finns också en byggsats man kan köpa hem om man hellre vill sitta på kammaren. Båten är mycket enkel, men som ett första projekt hos en ung modellbyggare skulle det kunna fungera fint. 195 kr + frakt hos sjobutiken.se.