Hem » Nyheter

Nyheter

Julklappstips: Multimaster

6 december, 2010 – 08.57 Kommentarer inaktiverade för Julklappstips: Multimaster

Att köpa verktyg på lågprisvaruhusen är lite grand av ett lotteri – ibland är det hygglig kvalitet och ibland är verktygen i princip oanvändbara. Det har hänt mig flera gånger att billiga verktyg i själva verket blivit dyra eftersom de inte kan användas – och inte åker man tillbaka med grejorna heller eftersom det kräver en längre bilresa och att man har kvittot kvar …

Efter många år av renoverande av båtar, kan jag konstatera att man oftast får det man betalar för. Bra verktyg kostar ofta mycket – men med en prisjämförelsewebbplats kan man åtminstone hitta den återförsäljare som tar minst marginal.

Några verktyg jag varit extra glad över är Feinsågen Multimaster, som jag brukar ta fram när inget annat elverktyg funkar. Extra bra är det på att komma åt att slipa där ingen annat verktyg kommer åt, men framförallt att kunna göra mycket fins snitt rakt in i ytor. Det har varit bra när jag skulle såga upp en fyrkant i sittbrunnens plast för en ny motorpanel. Snitten kan göras millimetertunna och mycket exakta. Det finns också en tillsats som kan göra jobbet med att ta ut gammal nåt ur teakdäck lite enklare (men fortfarande ett tufft jobb).

Numera finns också ett liknande verktyg från Bosch gröna serie som jag dock inte testat, men har billigare sågar som passar på Multimastern också.

En Multimaster Unlimited (set med maskin FMM 250 Q i väska med olika slip och sågverktyg) från Fein kostar 3400 kr i en kampanj inför julen.

Mer info om Multimaster på www.multimaster.info