Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Julklappstips: Smidig kajak som får plats ombord

3 december 2012 – 08:23 Kommentarer inaktiverade för Julklappstips: Smidig kajak som får plats ombord

En kajak är perfekt att upptäcka grunda områden i ytterskärgården. Att ta ett par kajaker på däck kan göra att man kan hitta nya vatten även på ställen man varit förut.

Genom åren har jag paddlat mycket och mest med en gammal Gillöga från mitten av 1970-talet. På Kajakdagarna vid Sjöhistoriska museet kunde jag testa moderna kajaker och jag blev glatt överraskad över hur lättpaddlade även korta moderna kajaker är.

Om man har kajakerna mest för korta dagsturer och återvänder till båten för att äta middag och sova, slipper man släpa med sig tält, sovsäck, spritkök och konserver. Man klarar sig därför med en liten kajak.

Venture Flex 11 är bara 3,3 meter lång (en havskajak är normalt över 5 meter lång) och klarar en paddlare upp till 125 kilo tung. Den är mycket stabil och lättdriven och kan paddlas av hela familjen. Toppfarten är kanske inte densamma som med havskajaken, men eftersom man tagit sin vanliga båt direkt till det område man vill paddla är det inga långa transportsträckor i kajak.

Det finns fler liknande modeller från andra tillverkare. Ett exempel är Venture Flex säljs av flera återförsäljare, men Kajaktiv i Dala-Floda har ett erbjudande just nu inklusive paddel och frakt.

Pris: 8 500 kr (inkl paddel, kapell och frakt)

Mer info: Kajaktiv eller Venture

/Micke