Hem » Nya prylar/båtar

Nya prylar/båtar

Julklappstips: Vattensäkert regnställ

22 december 2010 – 13:20 Kommentarer inaktiverade för Julklappstips: Vattensäkert regnställ

Det är klart att de flesta regnställ av vattensäkra – åtminstone mer eller mindre. Detta ställ som tillverkas av finska Ursuk är lite mer vattensäker än de flesta konkurrenter, eftersom det också kan bli en torrdräkt.

Jag har testat detta ställ i olika upplagor flera gånger och det är mitt favoritställ på alla sätt, utom möjligen för prislappen. Men det är ändå prisvärt om man är ute ofta i hårt väder.

Det tvådelade stället har vattentäta neoprenmuddar i ärmslut och hals. Sockor är fastlimmade på benen och på dessa kan man ha vanliga båtskor eller foppatofflor som ger svalare fötter än om man använder gummistövlar. Våtdräktshandskar och huva följer med när man ska ner i sjön.

Mellan jacka och byxa kan man när vädret blir riktigt dåligt koppla ihop med en dykardräktsblixtlås så att det blir en torrdräkt. Delad så blir ventliationen bättre eller så kan man använda delarna för sig. Ventilation är viktigt, för även om materialet har ett andande membran (Gore-tex eller 4-tex) så gör många timmar att det kan bli lite instängt och varmt efter ett tag.

Det finns lite olika modeller, både från Ursuk själva och från finska Stormforce. Skillnaden är några detaljer och att Stormforce har blått tyg medan Ursuk själva har orange, svart och rött. Stället har också funnits från finska klocktillverkaren Suunto, men de verkar ha slutat med den linjen.

Detta är stället jag själv skulle välja som julklapp, om priset inte spelade någon roll.

Priser från 9 000 kronor (priserna på Stormforce inte satta)

Mer info: www.ursuk.com eller Stormforce


//Micke Westin