Hem » Läsvärt, Nyheter

Läsvärt   Nyheter

Kanal söker ny vd

23 oktober, 2017 – 17.54 Kommentarer inaktiverade för Kanal söker ny vd

Är du rätt person att utveckla och vårda en av Sveriges mest spektakulära och vackra kanalsystem? Efter 25 år som vd söker Benny Ruus sin efterträdare till Dalslands kanal AB.

Dalslands kanals kanaler och sjöar bildar 25 mil vindlande båtväg från Köpmannebro i Vänern upp till Östervallskog i Värmland. 31 slussar med ursprung från mitten av 1800-talet lyfter de besökande båtarna till över hundra meter över havet vid Stora Le. Och inte minst känd är kanalen för akvedukten i Håverud.

Benny Ruus har gjort Dalslands kanal till en välbesökt destination för båtfolk och turister. Nu söker han sin efterträdare.

Benny Ruus har gjort Dalslands kanal till en välbesökt destination för båtfolk och turister. Nu söker han sin efterträdare.

1992 kom Benny Ruus från ett vd-jobb i Stockholm och tog över vd-rollen för kanalbolaget och har varit det troget sedan dess. Benny har samtidigt med att utveckla och vårda kanalen varit engagerad i turismen för hela området och chef för Dalslands turistråd. När han nu närmar sig pensionen är han också engagerad i att hitta sin efterträdare som ska ta över efter nästa årsskifte, 2018/2019.

Rekryteringsprocessen har just startat och den som känner sig hågad kan kontakta kanalbolagets styrelseordförande Lars-Göran Ljunggren på 0706 0863 92 eller ringa Benny Ruus själv på 0705 7740 84.

Redaktionen
redaktion@pakryss.se