Hem » Löpsedel, Nyheter

Löpsedel   Nyheter

Köpsug på årets Öppna Varv på Orust

25 augusti, 2015 – 08.37 Kommentarer inaktiverade för Köpsug på årets Öppna Varv på Orust

ÖppnaVarv2015Öppna Varv på Orust, västkustens största flytande båtmässa har just avslutats för tjugonde året i rad. Mässans främsta kännetecken är den härligt gemytliga stämning som råder, både bland utställare och besökare, för många båtälskare är det årets höjdpunkt.

Vädret var exemplariskt vackert i dagarna tre vilket antagligen bidrog till att besökarantalet minskade en aning, det härliga båtlivet lockade nog ännu mer helt enkelt. Totalt beräknas antalet besökare till strax under 20 000.

– Från bryggorna rapporteras det om intresserade och köpsugna besökare, många av utställarna har många ”leads” och bokade provkörningar med sig hem i mässbagaget och en del båtar såldes även direkt på mässan, berättar Patric Borén som är mässansvarig på Sweboat – Båtbranschens Riksförbund.

– En trend som märks bland alla våra medlemmar i branschen är att över hälften säger att de hittills haft en bättre eller mycket bättre säsong än ifjol – som även den var en ökning från föregående år. Vi hoppas att detta kommer att leda till flera nya affärer framöver.

Årets mässa hade rekordmånga utställare i mässans två hamnar, Ellös och Henån. Totalt visades över 170 nya båtar varav över 20 hade världs- eller Sverigepremiär. Även 100 tillbehör-/tjänste-leverantörer var på plats med en mängd nyheter. Satsningen att få fler att upptäcka båtlivet föll väl ut med över 100 prova-på-turer med motor-, rodd- och segelbåt.

redaktion@pakryss.se

, , ,