Hem » Nyheter

Nyheter

Kustbevakningen hjälper till i arbetet mot skogsbränderna

19 juli, 2018 – 17.06 Kommentarer inaktiverade för Kustbevakningen hjälper till i arbetet mot skogsbränderna

Det härjar skogsbränder runt om i hela Sverige. Nu sätter kustbevakningen in sina havsövervakningsplan för att bistå släckningsarbetet med övervakning och kartering av bränderna.

Kustbevakningen särskilt utrustade havsövervakningsplan används för att hjälpa räddningstjänst och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap med övervakning och dokumentation. Dessutom hjälper de till att leda andra flygande resurser i samband med skogsbränderna.

Flygplanen har förmågan att flyga högt och har lång räckvidd för att snabbt att få en överblick över stora områden. De kommer att fungera som räddningsledarens ögon på plats.

− Vårt flyg är också en bra resurs för att kartlägga utbredningen av elden över stora områden, säger Filip Lundgren, stabschef Kustbevakningens operativa avdelning i ett pressmeddelande.

Enligt SOS Alarm fanns det vid 15:00 på torsdagen 49 olika ärenden som klassades som ”brand i terräng”. Från strax söder om Kiruna i norr till Gotland i söder. De värsta bränderna är i Ljusdals kommun i Gävleborgs län och i Härjedalen i Jämtland enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

 

, ,