Hem » Långfärd, Nyheter, Ombord, Säkerhet

Långfärd   Nyheter   Ombord   Säkerhet

Långsegling i fokus på lördag

11 mars, 2016 – 08.00 Kommentarer inaktiverade för Långsegling i fokus på lördag

Vad är mer inspirerande än att höra från de som själva varit med? På Allt för sjöns sista helg bjuder sex kryssarklubbare med sig av långseglingsberättelser på seminariet Segla långt. Lasse Hässler som seglat längre än de flesta, Per Simonsson som känner Portugals Atlantkust som sin egen ficka, Kerstin Ljunglöf och Sven Erixon som seglat länge och långt med låg budget och Jan och Nilla Nogeus som utforskat kanadensiska Stilla havskusten och Alaska kan du träffa på lördag eftermiddag.

Lasse Hässler

Lasse Hässler har seglat längre än de flesta med sin SY Jennifer. På Allt för sjöns andra lördag är han på plats på Kryssarklubbens långfärdsseminarium.

Det är ont om segelbåtar i mässhallarna men under veckan har det varit desto fler seglare på plats som delat med sig av berättelser och inspiration under veckan. Första helgen gästade världens yngsta världsomseglare mässan inbjuden av Kryssarklubbens ungdomsprojekt PX och hon delade scenen med bland andra Marielle Cocozza från Seglarskolan, Ivan och Josefin som seglade jorden runt innan de fyllt trettio och kappseglarna Celina Burlin och Oscar Bengtson. Föredragen finns på Kryssarklubbens youtubekanal: Laura Dekker på Våga följa vinden!

Varje mässdag finns flera kretsar och kommittéer på plats i Kryssarklubbens monter till vänster i A-hallen. Bland andra Medelhavsseglarna, Qvinna ombord och Sörmlandskretsen som kan berätta om sina fina IF-båtar att hyra i sommar, en timme från Stockholm.

Långseglarseminariet Segla långt har ströplatser kvar och entrébiljett kan köpas på plats i Svenska Kryssarklubbens monter. Läs mer om seminariet på Kryssarklubbens sajt!

Klicka här för att läsa mer om Kryssarklubbens aktiviteter på Allt för sjön

Redaktionen
redaktion@pakryss.se

, , , ,